Valtuustoaloite purkutaiteesta

Taide on hienoa. Haluan purkutaidetta myös Espooseen. Haluatko sinä? Miksi purettavaksi ”tuomittuja” taloja ei hyödynnetä Espoossa taidetapahtumiin? Keravalla on järjestetty useita suuren suosion saaneita purkutaidetapahtumia. Espoon pitää ottaa mallia Keravasta.

Esimerkiksi Olarin Avaruuskadun tyhjät ja purettaviksi tuomitut kerrostalot olisivat erinomainen kohde väliaikaiselle purkutaidetapahtumalle. Tapahtuman edistämiseksi tein 20.3 Espoon valtuustossa purkutaidetapahtumasta aloitteen.

Aloitteen tavoitteena on saada Olariin vanhoihin opiskelija-asuntoihin purkutaidetapahtuma ja selvittää laajemmin Espoon tyhjien kiinteistöjen hyödyntämistä.

Aloite kokonaisuudessaan:

—-

Valtuustoaloite purkutaidetapahtumien mahdollistamiseksi Espoossa

Espoon elinkeino- ja kilpailukykyjaos myi 6.3.2023 päätöksellä Olarin Avaruuskadulta kaksi asuintonttia Hartela Etelä-Suomi Oy:lle. Myydyillä tonteilla sijaitsee tällä hetkellä asumattomia entisiä opiskelijakerrostaloja.

Elinkeino- ja kilpailukykyjaosto hyväksyi 6.3. kokouksessa yksimielisesti jäsen Aaltosen esityksestä seuraavan toivomuksen: ”Elinkeino- ja kilpailukykyjaosto toivoo, että ostaja selvittäisi purkutaidetapahtuman järjestämistä rakennuksissa ennen purkamista.”

Purkutaidetapahtuman tavoitteena on saada tyhjillään olevaa tila hyödylliseen käyttöön. Purkutaidetapahtumalla tarkoitetaan purkamista odottavaan hylättyyn rakennukseen toteutettavia taideteoksia ja niiden muodostaman taidekokonaisuuden näyttelyä.

Esimerkiksi Keravalla on järjestetty suuren suosion saaneita purkutaidetapahtumia. Vuoden 2020 purkutaidenäyttelyn jälkivaikutuksena Keravan kaupunginhallitus teki päätöksen, jonka mukaan Kerava lähtee ensimmäisenä kuntana Suomessa systemaattisesti tarjoamaan tyhjillään olevia kiinteistöjään taide- ja kulttuuritoimijoille.

Me allekirjoittaneet valtuutetut esitämme valtuustoaloitteena, että kaupunki

– etsii keinoja kannustaa ja tukea ilman kustannuksia Hartela Etelä-Suomi Oy:tä toteuttamaan Olarissa purkutaidetapahtuman ostamillaan tonteilla ja

– selvittää mahdollisuudet osoittaa kaupungin omistuksessa olevia purettavaksi päätettyjä ja/tai muutoin tyhjillään olevia kiinteistöjä purkutaidetapahtumien käyttöön

Espoossa 20.3.2023

Juri Aaltonen (sd)

—–

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook
Twitter
LinkedIn
Instagram