Suomesta vihreällä energialla tulevaisuuden Norja (Aaltonen Länsiväylässä 13.3.2023)

Vihreä siirtymä on mahdollisuus, ei uhka. Emme saa tarrautua nurkkakuntaisesti vanhaan, vaan tartutaan mahdollisuuksiin. Tehdään vihreästä siirtymästä taloudellinen menestys ja pelastetaan samalla maailmaa. Tehdään Suomesta tulevaisuuden Norja.

Ilmastonmuutos ja luontokato ovat maailman isoimmat ongelmat. Jos niitä ei ratkaista, ei lapsillamme ole kotia. Vihreä siirtymä on tulevaisuuden elinehto.

Suomi on otollinen maa halvalle vihreälle energialle. Energian hinta on nousussa ja uudet kestävän kehityksen tuotantolaitokset tarvitsevat kasvavat määrät edullista energiaa. Suomi voi erityisesti tuulivoiman avulla tarjota mittavat määrät halpaa uusiutuvaa energiaa. Vihreän siirtymän kansainvälinen teollisuus (esim. vetyteollisuus) on hyvin tietoinen siitä, että aina ei tuule eikä aurinko paista. Tulevaisuuden tuotantolaitokset pystyvätkin ajamaan laitoksiaan silloin, kun halpaa energiaa on tarjolla.

Suomen maantiede antaa mahdollisuuden tuottaa massiiviset määrät halpaa vihreää energiaa. Halpa energia houkuttelee isoja kansainvälisiä investointeja. Investoinnit luovat työpaikkoja, talouskasvua ja hyvinvointia.

Suomen pitää toteuttaa aktiivisesti ympäristötavoitteitaan. Meidän pitää pakottaa yhteiskuntamme vihreään siirtymään. Kun toimimme maailman etujoukoissa, meillä on mahdollisuus olla kestävän kehityksen tuotteiden ja palvelujen edelläkävijöitä ja innovaattoreita. Luomme tulevaisuuden vientituotteita. Jos hidastamme muutosta ja jäämme odottamaan muualla syntyviä ratkaisuja, olemme tuomittuja näivettymään muualla tehtyjen innovaatioiden ja ratkaisujen käyttäjiksi.

Tehdään Suomesta tulevaisuuden Norja. Tarjotaan halpaa energiaan niin yrityksille kuin kotitalouksillekin. Luodaan vihreästä siirtymästä kannattavaa teollisuutta, houkutellaan halvalla energialla kansainvälisiä investointeja ja kannetaan oma vastuumme ja roolimme hiilivapaan maailman tulevaisuudesta aktiivisesti ja taakse vilkuilematta. Ollaan osa ratkaisua.

Juri Aaltonen

juristi, ammattiliiton puheenjohtaja

eduskuntavaaliehdokas (sd.)

ehdokasnumro 233

Uusimaa

Kirjoitus on julkaistu Länsiväylässä 11.3.2023.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook
Twitter
LinkedIn
Instagram