Länsiväylä: Rantaraitti pysyy vaikealla kiertotiellä Nuottaniemessä

Espoon valtuusto saa 27.2. vastauksen rantaraittialoitteeseeni. Vastaus ei ikävä kyllä nopeuta rantaraitin toteuttamista kaavan mukaisesti Nuottaniemen länsirannalla.

Rantaraitti on tasa-arvoisen ulkoilun helmi, espoolaisten ylpeys ja kansainvälisestikin poikkeuksellisen upea. Noin 40 kilometriä pitkä Rantaraitti toteuttaa hienosti Espoon kaupungin tavoitteita lähiluonnosta ja virkistysmahdollisuuksista.

Pienetkin muutokset voivat parantaa rantaraitin toimivuutta merkittävästi. Hyvä esimerkki metreinä lyhyestä mutta toiminnallisuuden kannalta isosta parannuksesta oli raitin siirtyminen rantaan Villa Kolikarin kohdalla Haukilahdessa 2018.  Pieni muutos, iso vaikutus.

Rantaraitin kaava muun muassa Matinkylän Nuottaniemen länsiosassa hyväksyttiin 34 vuotta sitten. Kaavaa ei ole kuitenkaan tällä alueella saatu edistettyä. Raitti kiipeää edelleen kaavan vastaisesti jyrkkää ylämäkeä ja kiemurtelee 1989 hyväksytystä kaavan vastaisesti talojen välissä ja autotiellä. Rantaraitti on nyt Nuottaniemen länsiosassa liikuntarajoitteisille lähes kulkukelvoton.

Vuodesta 1989 kaupunki on yrittänyt saada Nuottaniemen tilannetta kuntoon vapaaehtoisin maakaupoin. Kaupunki on lähinnä odottanut, että maanomistajat tarjoaisivat maataan kaupungin ostettavaksi. Kauppoja ei ole syntynyt. Kaupungin on tarpeen ottaa asiassa aktiivisempi rooli.

Espoolaisilla on oikeus vaatia lainvoimaisen kaavan toteuttamista.

Nuottaniemen rannassa ei varmaankaan asu enää juuri ketään, joka on ostanut asuntonsa ennen vuotta 1989. Nuottaniemestä kaavan hyväksymisen jälkeen asunnon ostaneet ovat huomioineet kaavan kauppaa tehdessään. Uuden talon rakentaneet ovat tienneet kaavasta ja kaavalla on ollut alentava vaikutus tontin ostohintaan.

Rantaraitin tulee nimensä mukaisesti kulkea rannassa. Raitti tulee toteuttaa vuoden 1989 kaavan mukaisesti esteettömänä Nuottaniemen rannassa. Kaupungin pitää aikaisempaa aktiivisemmin tavoitella maanomistajien kanssa tonttikauppoja Nuottaniemessä.

Juri Aaltonen

kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen (sd.)

Mielipekirjoitus Länsiväylässä 25.2.2023. Asian käsittely siirtyi valtuuston 20.3.2023 kokoukseen.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook
Twitter
LinkedIn
Instagram